Капитанът на Хамбургер Рафаел ван дер Ваарт е истинска заплаха за рекорда на легендата на клуба Уве Зеелер, пише в днешния си брой „Билд”. „Машината за голове се завръща в игра”, продължава изданието. Холандският национал беше извън терените в продължение на две седмици заради контузия, от която вече е възстановен и ще вземе участие в днешния мач срещу Херта в Берлин.

Ван дер Ваарт гори от желание да вкара гол в осми пореден мач от началото на първенството в Германия. Ако успее, ще подобри рекорда на Уве Зеелер. Легендарният футболист на Хамбургер има отбелязани седем гола в седем поредни срещи, преди три седмици постижението на бившия нападател бе изравнено от холандския полузащитник.

Тимът от пристанищния германски град иска да остане преследвач номер 1 на Байерн. Баварците са лидери в подреждането с 27 точки, с 4 по-малко на второ място е Хамбургер.

„Искаме да победим Херта и да се затвърдим като най-опасния съперник на Байерн. Естествено, искам да подобря рекорда на Уве, но трите точки са най-важни”, заяви Ван дер Ваарт.