Рафаел ван дер Ваарт взе участие в официалната тренировка на своя Хамбургер преди първия мач от втория предварителен кръг на турнира за Купата на УЕФА. Холандският халф се оплака вчера от силни болки в гърба, като обясни и причината за тях: „Вдигнах високо малкия си син Дамян и се сецнах”. Въпреки нелепата контузия 24-годишният национал отлетя със съотборниците си за Будапеща и проведе занимание заедно с тях вчера вечерта. Холандският всекидневник „Де Телеграаф” изказа съмнение относно истинността на куриозната случка, при която Ван дер Ваарт е получил травмата.

Участието на капитана на Хамбургер в срещата с Хонвед днес обаче все още е под въпрос. „Ако не се влоши състоянието ми, няма да има проблем да играя”, каза самият футболист вчера, след като тимът кацна на летището в унгарската столица.

„От уважение към треньорския щаб и футболистите няма да предприемам нищо преди мач за УЕФА, но веднага след това ще напусна”, каза още Ван дер Ваарт.

Както е известно, Валенсия предложи 14 милиона евро на Хамбургер за холандския полузащитник, но германците категорично отхвърлиха офертата. В понеделник Ван дер Ваарт открито заяви: „Не искам вече да играя в Германия, но Хамбургер унищожи мечтата ми да нося екипа на Валенсия”.