Капитанът на Хамбургер Рафаел ван дер Ваарт се страхувал от феновете на отбора, пише германският всекидневник „Велт”. Холандският халф направи всичко по силите да предизвика настоящите си работодатели да го продадат на Валенсия, но опитите му засега не се увенчаха с успех.

Желанието на национала да напусне Бундеслигата в посока Примера все още е факт. „Знам, че ръководството на Хамбургер ще остане твърдо в решението си, но аз също ще бъда твърд. Засега изглежда ще остана тук. Разбира се, ще се раздам на 100% за моя отбор. Нямам избор”, каза Ван дер Ваарт. 24-годишният полузащитник доказа, че е искрен още във вчерашния мач срещу Байер Леверкузен. Капитанът на домакините отбеляза единствения гол в срещата от дузпа и донесе успеха на своя тим.

„Беше ме страх. Представях си, какво ще направят феновете с мен, ако пропусна”, призна скандалният в последните няколко дни футболист.

„Разбира се, много се радваме, че той ще остане. Рафаел е футболист, който прави разликата между добър и много добър. В днешната действителност на футбола човек трябва да занижи моралните си ценности почти до нулата”, каза вратарят Франк Рост.

Ван дер Ваарт обаче няма да загуби капитанската си лента. „Това е решение на футболистите и на отбора. Ние няма да се бъркаме в техните взаимоотношения”, заяви шефът на Хамбургер Бернд Хофман. Холандецът обаче ще получи парично наказание от ръководството, тъй като си е позволил да се снима с екипа на Валенсия. Сумата, която халфът ще заплати е петцифрена, разкрива „Велт”. „Нищо няма да плащам”, категоричен бе Ван дер Ваарт. Спортният директор Дитмар Байерсдорфер не прие много лично и това изказване на футболиста. „Ние сме с предимство, защото ние сме тези, които превеждат парите на сметките на играчите”, каза босът.