Рафаел ван дер Ваарт продължи с наглото си поведение спрямо Хамбургер, гръмнаха германските медии. Холандският национал си позволи да позира с екипа на Валенсия. Както е известно, „прилепите” предложиха 14 милиона евро за халфа, но германският тим категорично отказа офертата.

Капитанът на Хамбургер иска от септември да се състезава за отбора от Примера Дивисион, а ако е възможно и по-рано. Това сподели самият той пред испанския вестник „Ас”. „Надявам се, че скоро ще нося трикото на Валенсия и в истински мач”, пожела си Ван дер Ваарт. „Ще се боря затова!”, закани се футболистът.

„Вече съм говорил с мениджъра на Валенсия Мигел Анхел Руис. Той ме успокои и каза, че клубът ще продължава да преговаря за мен и ще направи всичко възможно да ме откупи. Аз лично мисля, че ще играя за Валенсия още този сезон – просто това е моето е желание”, каза холандецът.

Хамбургер ме купи на много ниска цена – пет милиона. Президентът ми обеща тогава, че след няколко години, ако има добри предложения за мен (особено от Испания), ще преговаря и ще ме продаде”, обясни Ван дер Ваарт.

Холандският полузащитник всъщност няма право да преговаря с Валенсия, отбелязва авторитетният германски всекидневник „Велт”. От Хамбургер помолиха писмено испанския клуб да прекрати разговорите с футболиста, тъй като той няма да бъде продаван този сезон. Копия от документа бяха изпратени до ФИФА и германската футболна лига. Ако мениджърът на Ван дер Ваарт – Сьорен Лерби и Валенсия продължат преговорите, най-вероятно ще бъдат санкционирани от ФИФА.