Футболистът на Хамбургер Рафаел ван дер Ваарт се опита да обясни, защо е наранил толкова много феновете на отбора в последно време. Според холандския национал снимката с екипа на Валенсия е била абсолютна глупост.

24-годишният халф живее чудесно в Хамбург, но въпреки това иска да изпълни мечтата си да играе в голям испански клуб. „Развалих прекрасния начин на живот за мен и моето семейство в Германия само за да изпълня желанието си. Но ако не бях преследвал толкова силно мечтата си, това щеше да означава, че не уважавам себе си”, каза Ван дер Ваарт в интервю за „Билд”.

„Обидих жестоко феновете на моя отбор. Не трябваше да се снимам с екипа на Валенсия. Това не беше никак хубаво, беше глупост”, разкая се капитанът на Хамбургер. Извинението на Ван дер Ваарт обаче едва ли ще бъде толкова лесно прието от запалянковците, тъй като халфът веднага допълни: „Но понякога в живота трябва да бъдеш задник. Аз го направих, въпреки че не исках”.

Междувременно стана ясно, че и „прилепите” не се отказват лесно от желанието си да привлекат холандския полузащитник. Испанският клуб предложи 22 милиона евро за Ван дер Ваарт. „Все някога, след една, две години ще играя в Испания. Сигурен съм!”, категоричен бе капитанът на Хамбургер.