Капитанът на Хамбургер Рафаел ван дер Ваарт със сигурност ще играе в утрешния мач от петия кръг на Бундеслигата срещу Айнтрахт Франкфурт, това потвърди самият футболист пред германския всекидневник „Ди Велт”.

Холандският национал се появи в изключително добро настроение на вчерашната тренировка на отбора и донесе добри новини за своя треньор Хууб Стевенс и съотборниците си. „Прасецът ми се възстановява много добре. 100% ще съм готов до събота. Ще играя на мача във Франкфурт”, заяви 24-годишният полузащитник.

Холандецът се появи в игра в 49-та минута на европейската квалификация между „лалетата” и Албания и издържа до края на срещата. „Не чувствам никакви болки, щастлив съм, че успях да играя в Тирана. Много беше стресиращо обаче да гледам сънародниците си от трибуните по време на мача с България”, сподели Ван дер Ваарт.

Капитанът на Хамбургер разкри, че е останал много доволен от ръководството на германския клуб, което осигури чартърен полет на холандските си звезди (Ван дер Ваарт, Найджъл де Йонг и Йорис Матайсен) от Албания до пристанищният град.

„Имах време да се наспя. Чувствам се много отпочинал. А това се случва много рядко след мачове с националния отбор”, каза още Ван дер Ваарт.