Белгийският футболист на Байерн Мюнхен Даниел ван Буйтен може да премине в Евертън, пишат медиите на Острова. Агентът на защитника Кристоф Хенротай заяви, че неговият клиент може да се озове в английския клуб под наем, въпреки че двата отбора още не са влезли в контакт помежду си.

“Много добре познавам Дейвид Мойс. Той е мой приятел и знам, че той търси централен защитник. Даниел е точно такъв тип състезател, какъвто му е нужен на него. Ван Буйтен в опитен и може да замени нигериеца Джоузеф Йобо, който ще участва в Купата на африканските нации”, сподели агентът на Ван Буйтен.

“Вече разговарях с Мойс на тази тема, но вероятността трансферът да се осъществи през януари е много малък. Но разбира се всичко може да се случи. Пък и той не получaва много време за изява при Хитцфелд, докато в Еверътн може да се обиграе под наем”, добави още Кристоф Хенротай.

“Все още не сме обсъдили това с ръководството ба Байерн, но това е много добра идея, която може да се реализира”, завърши агентът на Даниел ван Буйтен.