Коьлн и Лайпциг завършиха 0:0 в мач от 19-я кръг на Бундеслигата. Мачът не предостави почти никакви голови положения и логично двата отбора разделиха точките. С това равенство Кьолн е вече 11-и с актив от 23 точки, докато Лайпциг е на 4-а позиция с актив от 36 точки.

В 4-а минута Андрезиньо даде пас по конец към Тимо Вернер, който не успя да придаде достатъчно сила и насоченост на удара си, а вратарят спокойно изгледа как топката преминава встрани от дясната му греда. В 26-а минута Андрезиньо опита удар в наказателното поле, но той бе спасен от Марвин Швебе. Това бе добър шанс за Лайпциг.

Тимо Вернер пропусна страхотен шанс, след като си освободи пространство в 33-а минута и отправи удар към средата на целта, но Швебе направи удивително спасяване, за да осуети намерението му. Пет минути след това Линтон Маина от Кьолн се понесе в наказателното поле и получи добър пас, като заби удар отблизо, който се отклони от лявата греда.

Две минути след началото на втората част Тимо Вернер получи убийствено подаване, озовавайки се сам срещу вратаря и хладнокръвно прати топката в мрежата. Голът на Лайпциг обаче бе отменен поради засада. Второто полувреме не предложи почти никакви голови положения, като в 77-а минута Бенжамин Хенрикс опита своя късмет, но той бе блокиран.

Така двата отбора не успяха да си отбележат попадение и разделиха точките.