В спорта и по-специално във футбола не липсват личности с уникална индивидуалност и харизма. Независимо дали привличат повече симпатии или пък обират голяма доза критика, едно е сигурно – всяка тяхна стъпка, всяка реакция се следи под лупа от медиите.

Харесвани или не точно, такива фигури правят футболния свят още по-вълнуващ. В този списък несъмнено се нарежда мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп.

На феновете на Борусия Дортмунд сигурно още им е леко странно да чуват това „мениджърът на Ливъпул“, но както добре знаем във футбола, като в живота промените са нещо естествено.

Още през април стана ясно, че 48-годишният германец ще напусне Борусия през лятото. И когато в края на май дойде време за окончателната раздяла, знаменитата „Жълта стена“ на феновете на Дортмунд изпрати любимеца си така както го бе посрещнала преди година – с неистова подкрепа.

Четири месеца по-късно Юрген Клоп получи предложение, което не можа да отхвърли. Това на английския Ливърпул. На Острова отдавна проявяваха симпании към колоритния германец, а от началото на октомври той застана начело на „мърсисайдци“.

Дали Клоп ще успее да се доближи като мениджър на Ливърпул до висоти, подобни на тези, които стигна с Борусия Дортмунд, разбира се никой все още не знае. Но, ако привържениците на Ливърпул могат да разчитат на нещо, то е да получат 100% от чара и футболната лудост на Клопо.

А като някой, който казва „Ние сме отговорни за това хората по трибуните да се забавляват, гледайки играта“, Юрген Клоп наистина следва философията си. Или поне гарантирано ще се опита да я следва и в Ливърпул.

Хвърляме поглед назад, за да припомним някои от специалните моменти с участието на Юрген Клоп в Англия. Ситуации, които разкриха малка част от личността на треньора.

Клоп може и сам да се нарече „Нормалния“, но сме склонни да се съгласим, че в него има нещо специално. Като това да изтича на терена, за да прегърне някой от играчите си.

Или пък начина, по който поздравява състезателите си след мач.

Да застане с гръб към терена, докато негов футболист изпълнява дузпа и да гледа реакцията на феновете.

Или пък да прегърне играча, на който дава указания, в изблик на радост.

Може да празнува без задръжки головете на своите.

А може и да се поскара с човек от противниковия треньорски щаб

Но пък винаги е готов за изненади. Като тази да изпее Happy Birthday на пресаташето на клуба.

И може би и затова феновете го посрещнаха с отворени обятия, попадайки в неговата "клопка" или май по-образно казано - прегръдка.

А за изпращане е още рано!

Какво предстои през 2016-а с марка „Юрген Клоп“?

Разчитайте на Gong.bg за подробности!