Бившият германски национал Фреди Бобич напуска поста спортен директор на Щутгарт и това ще стане още преди мача с Борусия (Дортмунд) от 5-я кръг на Бундеслигата, пише вестник Щутгартер Нахрихтен.

Той няма да бъде на трибуните на стадион Сигнал Идуна Парк довечера. От клуба засега не коментират официално подобна новина, но и двата местни вестника Щутгарт Нахрихтен и Щутгартер Цайтунг начекнаха преди дни, че 42-годишният Бобич няма да бъде повече част от клуба.

Бобич, който в един момент от кариерата си беше спортен директор и на Черноморец (Бургас), се завърна в Щутгарт на 27-и юли 2010-а година, а от 10-и април 2013-а е и член на Борда с функции спортен отговорник.

Бившият нападател от хърватско-словенски произход беше атакуван от медиите в началото на сезона, че за трите години през неговото управление клубът редовно е в долната част на класирането, а школата е спряла да произвежда таланти.

Като цяло Щутгарт губи реномето си на фабрика на футбола, каквато е била рекламата им през 90-те години и в началото на 21-и век. /БТА