Германската футболна лига (ДФЛ) не желае присъствие на гостуващи запалянковци на мачовете от местния шампионат. Забрана за продажба на алкохол и затваряне на сектори за правостоящи са някои от временните мерки, които трябва да бъдат изпълнени, за да бъде позволено завръщането на публиката по стадионите в Германия от новия сезон.

На 4 август ще се проведе специална среща, на която ще присъстват всички 36 клуба от Първа и Втора Бундеслига.

"Това са временни корекции за улесняване спазването и контрола на дистанционните и хигиенни мерки по стадионите по време на продължаващата пандемия", заявиха от Лигата.

Гостуващите запалянковци няма да имат право да пътуват за мачовете на любимия си отбор през целия сезон, докато продажбата на алкохол на и около стадионите ще бъде позволена след 31 октомври, когато изтичат настоящите органичения около пандемията от коронавирус в Германия. Очаква се от първите дни на ноември да бъдат пуснати и секторите за правостоящи по стадионите.


Новият шампионат в Германия започва на 18 септември.

 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.