С гола си за 1:0 срещу Хамбургер Франк Рибери върна Байерн Мюнхен на първо място в Бундеслигата след 652 дни. И ФК Голяма уста отново е тук…, коментират медиите в Германия.

Веднага след мача Филип Лам се обърна арогантно и хапливо към конкурента за първото място Байер Леверкузен, който завърши наравно 0:0 с Кьолн: „Леверкузен има качеството да защити второто място…”

За Бастиан Швайнщайгер също всичко вече е ясно: „Зависи само от нас, дали ще станем шампиони. Балконът на кметството е резервиран всяка година”.

57 кръга след спечелването на титлата през 2008 година, Байерн отново е първи и вече се чувства като шампион, пише „Билд”. Старши треньорът Луис ван Гаал пък заяви: „В първенството бих заложил парите си на Байерн”.

Босът Карл-Хайнц Румениге бе на подобно мнение: „Показахме на конкуренцията, че влязохме във форма. Мисля, че ще е трудно някой отново да ни мине”.

Как реагира треньорът на Леверкузен Юп Хайнкес? „Байерн имат респект от нас. Знам го. Отвън те винаги демонстрират сила, но вътрешно се притесняват”.