Великолепното представяне на Хенрик Мхитарян през настоящия сезон води до притеснения в лагера на Борусия Дортмунд. Причината е, че добрите игри на арменеца водят и до засилен интерес към него, а в лагера на "жълто-черните" се страхуват от възможността да се разделят по принуда с поредната си звезда.

Срещу Щутгарт Мхитарян вкара гол и подаде за другите два при успеха с 3:0 и отново бе най-добрият на терена. От началото на сезона халфът има вече 18 асистенции, с което е с най-много в Бундеслигата.

Настоящият договор на Мхитарян с Дортмунд е до 2017 като от клуба вече са му предложили подновяване, но самият футболист все още не е подписал.

Още през миналото лято интерес към арменеца имаше Челси като се очаква след края на сезона "сините" да предложат 60 милиона за асистент №1 на Бундеслигата.

Самият Мхитарян бе попитан след двубоя, дали действително има оферта от Челси, но отговорът бе "не знам". Същият бе отговорът и на въпроса, дали ще поднови своя договор.

Другият ас на Борусия, който е близо до напускане, е Матс Хумелс, който за ужас на феновете на Дортмунд може отново да се озове в Байерн.