Звездата на Борусия Дортмунд Марко Ройс попада в дългосрочните планове на клуба. Това обяви спортният директор на вестфалците Михаел Цорк на въпрос какво очаква да е бъдещето на германския национал.

Ройс постоянно е свързван с трансфер далеч от Бундеслигата. За подписа му се борят някои от най-големите европейски грандове, като Реал Мадрид, Барселона, Манчестър Сити, Ливърпул и други. 

Наскоро в Испания дори написаха, че футболистът вече има предварителна договорка с европейския и световен клубен шампион от Мадрид, но подобно нещо би било против правилата. А от Борусия обявиха, че няма да го пускат никъде. 

Според договора на Ройс, той е обвързан с вестфалците до 2017 г., но след края на този сезон може да си тръгне веднага, ако някой клуб плати за него 25 млн. евро. Подобна сума не би била пречка за никой от изброените кандидати за подписа му. 

"Знам за тези слухове, но тях ги слушам буквално всеки ден в продължение на вече няколко години. Какво повече мога да ви кажа, освен че Марко попада в дългосрочните планове на клуба за много години напред. Разчитаме на него", сподели Цорк пред вестник "Билд". 

През тази кампания футболистът постоянно е измъчван от проблеми с глезена, заради които изпусна и Световното първенство през лятото. Заради контузиите си, той е изиграл само 11 мача от старта на кампанията, а е в лазарета от ноември миналата година.