Спортният директор на Байерн Мюнхен Матиас Замер заяви, че би определил сезона за клуба като много добър, ако баварците успеят да завоюват дубъл, като прибавят и Купата на Германия към вече гарантираната титла от Бундеслигата.

Европейският клубен шампион претърпя огромно разочарование във вторник вечер, когато бе детрониран от Шампионската лига след поражение с 0:4 от Реал Мадрид в полуфиналите. Така Байерн се прости с надеждите си да стане първият отбор в новата история на турнира, който успява да защити трофея си.

Затова Замер смята, че ще е добре за самочувствието на играчите, ако те все пак прибавят ново отличие във витрината. „Реал съвсем справедливо ни надигра и в двата мача. Трябва да приемем това. Длъжни сме да живеем с мисълта, че бяхме бити тежко“, каза шефът.

„Сега трябва да се вдигнем, да покажем добри игри в двата ни оставащи мача от Бундеслигата и да се подготвим за финала за Купата. Трябва да вземем този трофей. Така сезонът ни ще се превърне от добър в много добър“, завърши Замер.

Сблъсъкът с Борусия Дортмунд за Купата ще се играе в Берлин на 17 май.