Луис Густаво може да последва Марио Гомес и да се превърне във втория играч, напуснал Байерн, след като Пеп Гуардиола пое тима.

Според информация на „Sport Bild“ е възможно бразилският национал да премине в друг отбор преди началото на сезона.

Густаво най-вероятно ще се окаже жертва на новата система на игра, която Гуардиола иска да наложи. През миналия сезон опорният халф най-често бе резерва на двойката в средата на терена Швайнщайгер – Мартинес, но въпреки това изигра достатъчно мачове и в последствие попадна в националния отбор на Бразилия, с който се представи отлично за Купата на Конфедерациите.

При най-вероятната нова система 4-1-4-1 обаче ще има място за един опорен халф, а в лицето на Швайнщайгер и Мартинес отборът е достатъчно добре подготвен. Освен това на този пост може да играе и Тони Кроос.

Така Густаво най-вероятно ще се окаже излишен. От клуба не възнамеряват да му търсят нов отбор, но при подходяща оферта ще го продадат.

Желаещи пък не липсват. Според английско радио, интерес към Густаво има от страна на Челси. Жозе Моуриньо иска 25-годишния бразилец за заместник на Джон Оби Микел и е готов да извади 20 милиона евро за него.

Самият Густаво също би се съгласил на трансфер, тъй като се нуждае от игрова практика, за да намери място в състава за Световното в родината му.