Старши треньорът на Волфсбург Андрис Йонкер плати цената на лошите резултати от началото на новия сезон и от днес е уволнен.

Холандецът и Волфсбург се разделят, а споразумение за компенсацията му вече е постигнато. От началото на първенството в Бундеслигата са изминали четири кръга, като за този период отборът е записал една победа и едно равенство, като е инкасирал две поражения.

С 4 точки вълците са на 14-о място. 54-годишният Йонкер беше назначен начело на Волфсбург през февруари 2017-а година, като успя да запази мястото му в елита. Волфсбург беше вицешампион през 2015-а, а миналия сезон игра плейоф за запазване на елитния си статут срещу Айнтрахт Брауншвайг.

Заедно с досегашният старши треньор, от клуба си тръгват също така помощниците му Уве Шпийдел и легендата на Арсенал Фреди Люнгбург, както и анализаторът Ян ван Лун - познат у нас като централен нападател на Рода Керкраде от епичните мачове с ЦСКА (София) в турнира за КНК. На страницата си Волфсбург обяви, че до няколко часа ще съобщи името на новия треньор, който утре ще трябва да води отбора в мача с Вердер от междинния кръг в Бундеслигата./БТА