Президентът на Байерн Мюнхен Ули Хьонес изненадващо нападна старши треньора на клуба Луис ван Гаал в интервю по телевизията. Хьонес намекна, че холандецът се мисли за всезнайко и не приема чуждо мнение.

„Трудно е да говориш с него, защото той не приема мнението на други хора. Но в днешно време един отбор не е „Уан-Мен-Шоу”, заяви Хьонес.

В случая става дума за футболистите Гомес, Тимошчук и Демикелис. И тримата не получават много шансове за изява от Ван Гаал, а именно те вкараха за успеха с 4:2 над Фрайбург.

„Стоях на трибуните и видях три гола от хора, които „трябваше” да си тръгнат. А всъщност те са много нужни! Тимошчук например бе най-добрият на терена през второто полувреме. Има четири, пет футболисти при нас, които са грешно оценени”.

„Всички 20 играчи, които имаме, трябва да останат. Футболистите от втората редица, които не бяха на Световното, не бяха използвани правилно”.

„Той (Ван Гаал) е много стриктен. При такива теми ти дава впечатлението, ‘ти си мил човек, но аз ще си направя своето’. Той трябва да обръща повече внимание, когато има хора с толкова опит, както е при нас”.

„Винаги ще си използвам правото да кажа нещо, когато елементарни неща не ми пасват. А с такива се сблъсквам от шест месеца”, завърши Хьонес.