Още качествен европейски футбол очаква зрителите на спортните канали на DIEMA XTRA през новия сезон. Освен мачовете от Висшата лига и френската Лига 1, интригуващи развръзки ще предложи и премиерната за ефира Купа на Германия.

Турнирът стартира на 17 август от 21.45 ч. с първи мач между Швайнфурт – Шалке 04, който ще бъде излъчен директно по DIEMA SPORT 2. Футболните двубои ще бъдат достъпни срещу абонамент и в платформата PLAY DIEMA XTRA.

Всички най-интересни надпревари ще бъдат излъчени като отделни събития, които могат да се купят единично: https://play.diemaxtra.bg/schedule.

Юбилейното 75-то издание на турнира през сезон 2017/18 донесе първи трофей за Айнтрахт Франкфурт от три десетилетия насам след изненадваща победа с 3:1 над тоталния хегемон в Германия Байерн Мюнхен във финала.

Баварците бързо нанесоха ответен удар, привличайки треньора на "орлите" Нико Ковач за наследник на легендарния Юн Хайнкес, а след това под негово ръководство разбиха с 5:0 франкфуртци в битката за Суперкупата.

Като рекордьор в състезанието Байерн ще вложи всички сили, за да направи отличието отново свое притежание, но на терена няма да им бъде никак лесно. Към успеха са устремени още традиционно силните в тази пълна с неочаквани развръзки надпревара Волфсбург, Щутгарт, Шалке и обновеният тим на Борусия Дортмунд.

Първата битка през новия сезон е между Швайнфурт и Шалке 04 този петък, 17 август, от 21.45 ч. и ще бъде излъчена по DIEMA SPORT 2. След всеки рунд ще бъде излъчвано предаването "Обзор на кръга за Купата на Германия", а първият епизод е на 21 август от 20:30 в същия канал.

Какво ще се случи в откриващия кръг от турнира и ще сведе ли глава някой от фаворитите още на старта, не пропускайте да гледате мачовете от турнира за Купата на Германия премиерно по DIEMA XTRA и онлайн в платформата PLAY DIEMA XTRA.