Селекционерът на Германия Йоаким Льов е желан от Турската футболна федерация, разкриват вестниците в южната ни съседка. Льов е желан за наследник на уволнения Фатих Терим.

Подобен ход обаче би бил повече от сензационен предвид класирането на Германия за Световното първенство в ЮАР и евентуалния нов договор, който ще бъде предложен на Льов от Германската федерация.

„За мен в момента това изобщо не е тема. Изобщо не мисля за това, защото имаме още един квалификационен мач и съм оставил всичко, което се отнася до нов договор, на заден план. Изискваме от играчите пълна концентрация и това естествено важи и за треньорите”, заяви Льов.

Като познавач на турския футбол, той обясни, че „в момента там се спекулира много и всеки ден се говори за нови имена”.

Льов е бил треньор на Фенербахче и Аданаспор, заради което е запознат с манталитета и стила на игра в южната ни съседка, което го прави идеален вариант за селекционер на страната.

Заради участието на Германия на Световното, турците ще преговарят за Льов след шампионата на планетата, но най-вероятно още преди това той ще преподпише като селекционер на Германия до 2012 година.