В Дортмунд продължава делото за бомбения атентат, при който 28-годишният Сергей В. опита да убие някой от играчите на Борусия преди мача с Монако в Шампионска лига.

По делото свидетелски показания дават настоящи и бивши играчи и служители на клуба, преживели ужаса на атентата.

Сред тях в понеделник бе и бившият треньор на "жълто-черните" Томас Тухел, който в показанията си сподели нещо много интересно, а именно - че според него атентатът му е коствал и работата поради влошените взаимоотношения с президента Йоахим Вацке след него.

"Да, така смятам! (че щеще още да е треньор на Борусия б.р.). Подходът към атентата и следствията доведе до огромно несъгласие между президента Йоахим Вацке и мен. Несъгласието се състоеше в това, че аз бях в автобуса, а той не."

"Съгласен съм на 100% с изказванията на тогавашните ми играчи, че не трябваше да играем на следващия ден."

От случилото се на 11 април 2017 още страда и капитанът Марсел Шмелцер. "Имаше силен трясък, имаше паника в автобуса. Много се изплаших, после чухме писъците на Марк Бартра и видяхме, че кърви. Виждаше се страхът в очите. Все още потрепервам, когато падне чиния или когато някое превозно средство мина бавно покрай нас. Никой футболист не спа в нощта след удара. Всички бяхме щастливи да бъдем при нашите семейства."