Отборите на Хамбургер и Волфсбург не успяха да излъчат победител в първи двубой от 20-ия кръг на Първа Бундеслига. Финалът на срещата бе изключително драматичен, като изравнителното попадение за домакините дойде буквално в последната секунда на даденото двуминутно продължение.

Шампионите от Волфсбург поведоха в резултата в 34-ата минута, когато звездата на тима Един Дзеко се разписа по изключително красив начин. Босненският нападател получи дълъг пас в наказателното поле и след като овладя по брилянтен начин и се освободи от опеката на бранител на домакините, стреля технично с левия крак. Топката срещна десния страничен стълб на вратата и се оплете в мрежата за 1:0.

През втората част домакините от Хамбургер бяха абсолютни господари на терена и само чудото помогна на гостите да задържат преднината си до последната минута. Футболистите на Хамбургер направиха множество пропуски пред вратата на Волфсбург, докато гостите единствено се защитаваха. Все пак логичното се случи едва в 92-ата минута, когато Пьотр Троховски подели точките с точно изпълнение на пряк свободен удар. При гола на Хамбургер определено вина имаше и стражът на „вълците” Ленц, който не реагира по най-добрия начин.

След поделените точки отборът на Волфсбург се намира на 10-та позиция, а Хамбургер е пети. Останалите мачове от кръга са утре.