Треньорът на германския клуб Шалке 04 Хууб Стевенс защити представянето на бившия наставник на „кралско сините“ Доменико Тедеско.

Тедеско беше освободен от поста си в средата на март вследствие на незадоволителните игри на отбора и непосредствената близост до зоната на изпадащите в Бундеслигата.

Наследникът му Стевенс обаче припомни, че 33-годишният италианец водеше с успех клуба от Гелзенкирхен през първата си година начело, класирайки отбора за групите на Шампионската лига. Холандецът също подчерта, че Тедеско е бил жертва и на множество грешки на ръководно ниво.

“Тедеско нямаше възможност да сформира боеспособен отбор с наличните му средства. През изминалия сезон всичко проработи добре, но през този не стояха така нещата“, коментира 65-годишният Хууб Стевенс в интервю пред „Евроспорт“.

“Всеки може да си представи колко сложно е било за един млад треньор да работи с подобен отбор. Той нямаше какво да направи по въпроса, защото грешките бяха допуснати от други хора, които е трябвало да премислят своите ходове по-добре. В крайна сметка последиците от тези грешки се стовариха върху треньора, което е жалко“, отсече легендата на Шалке.

“Опитните треньори знаят как да се справят в тези моменти. Младите треньори обаче се нуждаят от подкрепа, която в този случаи не предоставихме на Тедеско. Това трябва ни накара да се замислим“, завърши носителят на купата на УЕФА.

Автор: Емануил Тодоров