Старши треньорът на Енерги Котбус, където играят българите Станислав Ангелов и Димитър Рангелов – Петрик Зандер, е пред уволнение. Самият той обаче все още не знае това, пише германският вестник „Лаузитцер Рундшау”.

„Всички информации имам от пресата и не искам да ги коментирам. С мен никой от ръководството не е разговарял”, заяви специалистът по-рано днес или с други думи - 146 дни, след като Енерги сензационно остана в първа Бундеслига.

„Имаме нужда от спортен успех, трябва да измъкнем трите точки от Волфсбург. Треньорът е на същото мнение”, заяви мениджърът на клуба Щефен Хайдрих. „Червено-белите” заемат 17-о място в класирането, а този уикенд им предстои двубой от шестия кръг на първенството срещу „вълците” на Феликс Магат.

Ръководството на тима от Лаузитц обаче не потвърди официално, че крайният срок на Зандер изтича тази събота и че мачът на „Щадион ам Фройндшафт” е съдбоносен за наставника. Въпреки това Хайдрих бе категоричен: „Трябва да спечелим. Всичко друго ще се реши след това”.