Торстен Финк е новият треньор на Хамбургер и ще започне работа в немския тим следващата седмица, разкри самият той пред немския спортен сайт „Sport1”.

Според немските медии, Финк е бил пуснат от швейцарския си клуб Базел, въпреки предишните информации, че той ще остане във вече бившия си тим до зимата, след като наскоро тимът му изпусна като гост Манчестър Юнайтед в Шампионската лига и направи 3:3 на Олд Трафорд.

„Всичко се случи много бързо. Ще пътувам за Хамбург в понеделник”, разкри бившият полузащитник на Байерн Мюнхен.

Хамбургер имаше нужда от нов треньор след уволнението на Михаел Йонинг миналия месец. Временният наставник Родолфо Кардосо изкара два мача начело на последния в класирането на Бундеслигата тим, а спортният директор Франк Арнесен ще води Хамбург в неделя срещу Фрайбург.

Хамбургер е единственият тим, който е играл непрекъснато в Бундеслигата, откакто тя бе създадена през 1963 година. Тимът обаче започна сезона ужасно и има една победа в осем мача.

„Предстои ни много работа, няма съмнение. Целта е ясна... да се спасим”, добави Финк. Както е известно, и бившият селекционер на България Лотар Матеус бе свързван с овакантения треньорски пост в Хамбургер.