Звездата на Байерн Мюнхен Лука Тони направи интересно признание, като заяви, че капитанът на тима Оливер Кан е бил прав в критиките си към него и другата звезда Франк Рибери.

През декември Кан се изказа доста негативно към изявите на двете нови покупки на тима: „Един или двама от новите играчи трябва да разберат, че тук два или три мача не са достатъчни. Байерн не е Марсилия или Фиорентина”, заяви тогава титанът, който се оттегля от футбола след края на сезона.

Тогавашните коментари докараха на Кан глоба от ръководството на тима, но Тони призна, че Кан е бил прав в думите си през декември.

„Когато за първи път чух неговите думи, реакцията ми беше много скептична, но сега трябва да кажа, че той бе прав”, заяви 30-годишният голаджия.

„От тогава осъзнах, че съм в Байерн Мюнхен и че трябва да печеля всеки мач. Дори когато имаме мачове през три дена. Само победите правят хората тук щастливи, това е нещо специфично за Байерн и аз съм щастлив от това”.

Тони, който води голмайсторската листа в Бундеслигата с 20 гола, призна, че все още среща затруднения с говоренето на немски език: „Ние италианците обичаме родината си и все още изпитват затруднения да говоря на немски”.

Бившият играч на Фиорентина не скри, че понякога говори на италиански с клубния президент Карл-Хайнц Румениге, който е бивш играч на Интер.