Въпреки отсъствието на Мирослав Клозе, неговият партньор в атака Лука Тони не смята, че силата на Байерн в офанзива ще бъде намалена. Утре баварският клуб приема Хановер 96 на „Алианц Арена” в мач от третия кръг на Бундеслигата, бившият нападател на Вердер няма да вземе участие в срещата заради разтегнати връзки в коляното.

„Миро е много важен футболист, но благодарение на селекцията Байерн ще стои добре на терена и без него”, смята италианецът.

Тони ще започне утрешния мач най-вероятно сам на върха на нападението. Според старши треньора Отмар Хитцфелд другият нападател Лукаш Подолски не е кандидат за титулярно място, тъй като от дълго време лекува контузия в коляното.

Тони признава, че също не се е възстановил напълно от травмата, която го мъчеше доскоро. „Аз не съм на 100% готов. Но когато човек вкарва голове, това му помага много да влезе във форма по-бързо”, каза 30-годишният играч.

Бившият футболист на Фиорентина си е поставил за цел да вкара третия си гол в третия мач от Бундеслигата утре срещу Хановер, но приоритет за Тони е успеха на Байерн. „Най-важно е да спечелим, а дали аз ще отбележа един от головете, е с второстепенно значение за мен”, каза Тони.