Ден преди голямото дерби на Германия между Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд, наставникът на „жълто-черните” Томас Тухел заяви, че очаква силно представяне от своята голяма звезда – Марко Ройс. Въпреки че германският национал няма гол в последните четири двубоя за своя тим, според Тухел 26-годишният нападател е готов да „избухне” по всяко време. Със седемте си гола срещу "баварците" Ройс си остава основна заплаха за вратата на Мануел Нойер.

„Винаги имам убеждението, че Марко ще „избухне”. Вярно е, че в момента изпитва трудности, но ако разгледаме неговата статистика от началото на сезона ще видим, че той работи много здраво на терена. Именно по този начин ще се върне към най-доброто си представяне, като силно се надявам това да се случи още утре.”

Въпреки честите медийни противоречия между двата гранда на Бундеслигата, наставникът на Дортмунд изрази огромното си уважение към своя колега Пеп Гуардиола.

„Той е най-добрият треньор, дори и да не иска да си го признае. Винаги съм бил привърженик на Барселона, а Барселона под негово ръководство бе вдъхновение за мен”, завърши Тухел.

Утре Байерн приема Борусия на своя Алианц Арена от 18:30 часа. /БГНЕС