Бившият полузащитник на Байерн Мюнхен Томас Щрунц направи интересен коментар за настоящия тим на баварците, като заяви, че са необходими множество нови попълнения – между 8 и 10.

Това е почти цял един нов отбор, а отминаващият сезон не бе чак толкова лош за играчите на Юп Хайнкес, които се завършиха втори в Бундеслигата, играха финал за Купата на Германия, а в събота излизат на Алианц Арена срещу Челси във финала на Шампионската лига.

„За мен е ясно, че Байерн се нуждае от повече дълбочина в състава, трябват от 8 до 10 нови футболисти, по мое мнение“, каза Щрунц.

„Стартовата единадесеторка има огромни качества, но не чувстват никакъв натиска, който да ги кара да се представят добре в тренировките.“

„Съставът на Байерн бе твърде малък през този сезон и до седем футболисти могат да напуснат това лято, включително Бут, Усами, Пранич, Олич, Брено, Петерсен и Контенто“, добави бившият национал на Германия.

Томас Щрунц игра в Мюнхен от 1989 до 1992 година и 1995 до 2000 година, като записа над 150 мача и над 40 гола за Байерн. Той спечели 5 титли в Бундеслигата, Купата на УЕФА през 1996-а, когато бе съотборник с Емил Костадинов и две Купи на Германия.

Баварците вече привлякоха двама нови играчи за новия сезон - звездата на Базел Шердан Шакири и бранителя Данте от Борусия Мьонхенгладбах.