От януари насам бившият немски национал Тим Вийзе е без отбор, след като прекрати контракта си с Хофенхайм по взаимно съгласие.

Той така и не си намери нов отбор, а няколко месеца по-късно шокира със своя снимка гол до кръста, на която вратарят изглеждаше по-скоро като бодибилдър, отколкото като футболист.

След 8 месеца без да си намери отбор, Вийзе призна, че вече е свикнал с мисълта, че повече никога няма да играе професионален футбол. Междувременно обаче той продължава да тренира усилено във фитнеса, заради което може да продължи спортната си кариера в друго поприще.

Впечатлени от мускулестото тяло на Вийзе, от световната федерация по кеч WWE са предложили на германеца да стане професионален кечист. Новината разкри самият Вийзе, който обаче не сподели какъв отговор е дал на предложението.

Това даде повод на немските медии да дискутират темата усилено в последните дни. Любопитно предизвикателство към Вийзе отправи и немският политик Матиас Илген, който освен политик е и кечист и има над 300 мача на ринга. Илген покани Вийзе за мач помежду им, средствата от които да бъдат дадени за благотворителност.