Бившият немски национален вратар Тим Вийзе съвсем сериозно обмисля възможността да започне кариера като професионален кечист.

32-годишният страж не може да си намери отбор вече почти година и вече е отписал идеята да играе професионален футбол. Във времето без отбор Вийзе заложи на упорити тренировки, но не на терена, а във фитнес залата. Резултатът бе доста внушителен и в момента Вийзе впечатлява с огромна мускулна маса. Това пък доведе до предложения към него, включително и от Световната кеч федерация, да се пробва като кечист.

Изглежда всичко това е напълно сериозно, защото самият Вийзе призна, че предстои да води преговори по този повод.

„В следващите дни ще проведа разговори. Трябва да изслушам това, което те имат предвид. В Германия кечът е малко осмиван. В Америка има истинска истерия. Там това е спорт номер 3 или 4. Вълнуващо е и се изкарват пари. И е шоу. Да видим, какво ще стане“, заяви Вийзе.

Вратарят със сигурност има сериозни данни за кечист – 193 сантиметра височина и тегло от 115 килограма – тегло, за което вина имат и от бившия му клуб Хофенхайм.

„Това се случи по времето в Хофенхайм, когато бях изхвърлен от състава, трябваше да правя нещо, някакси трябваше да реагирам в началото. Видях, че това се отразява добре на тялото, расте, ставаш по-здрав, нямаш проблеми и болки. Всъщност го правя само за себе си. Ходя по 2 пъти на седмица да тичам, а 5 пъти в седмицата съм във фитнеса. Пристрастяващо е, като дрога.“

А относно футбола? „С футбола вече нямам нищо общо, въпреки че все още имам договор с Хофенхайм до 2016. Но иначе правя много, тичам, правя силови тренировки.“