Германският футболен съюз отне 8 точки на отбора на Кобленц заради пропуски в документацията, която се изисква за издаването на професионален лиценз. Отборът

на Кобленц е във Втора Бундеслига и преди наказанието имаше 40 точки. Сега с 32 тимът от Бавария се смъква първи над чертата на изпадащите в Трета лига.

Отнетите 8 точки са най-тежкото наказание, налагано на отбор в цялата история на Бундеслигата. Отделно от това, клубът трябва да плати и глоба в размер на 200 хиляди евро.

Проблемът на Кобленц дошъл от договорите на двама сръбски играчи, чиито договори са преподписани, но не са декларирани в Германската футболна лига в срока, в който се изисква цялата документация за издаването на професионален лиценз.

Треньорът на Кобленц Уве Раполдер заяви, че наказанието идва в много специфичен момент за неговите футболисти. Утре те гостуват на последния в класирането Падерборн, воден от Павел Дончев, който също все още може да се спаси на теория. До края на първенството във Втора Бундеслига има пет кръга.