Считаният до съвсем скоро за най-голям талант на европейския футбол Мартин Йодегаард ще отсъства до края на сезона, след като счупи крак по време на мача на своя Хееренвеен срещу Хераклес, спечелен с 2:1.

След случилото се 19-годишният норвежец, който е собственост на Реал Мадрид, се прибра в испанската столица. Там Йодегаард ще започне възстановяването си под зоркия поглед на лекарския екип на Реал.

 

Not the news I hoped for... Will work hard to come back as soon as possible.

A post shared by Martin Ødegaard (@odegaard.98) on

Така периодът му под наем в Холандия приключва преждевременно. Освен здравословни, проблемите на Йодегаард са и на терена.

Според "Марка" в следващите седмици ще се вземе решение, дали Йодегаард да остане в Мадрид през следващия сезон или отново да бъде даден под наем. Вероятно е той да проведе подготовка със звездите на Реал, а след това да се преценява бъдещето му. Договорът му с "белия балет" е до 2021 година. "Реал Мадрид е доволен от моето развитие. Те смятат, че се справям добре", сподели наскоро норвежецът.

Със сигурност обаче развитието му не е такова, каквото всички очакваха от него. През 2014-а той стана най-младият дебютант в националния отбор на Норвегия, само на 15 години. А отличните му изяви в първенството с екипа на Стрьомгодсет доведе до огромен интерес от най-големите европейски грандове. Йодегаард дори открито посети много от тях и в крайна сметка избра да премине в Реал.

Само че голямата конкуренция при "белия балет" не му даде шансове за изява и той бе даден на Хееренвеен. Там действително Йодегаард загатна за класата си и получи нужното игрово време. В отбора обаче не останаха много впечатлени от него.

"Той е добър футболист с брилянтна техника и понякога виждахме в него Лео Меси. Но очаквахме малко повече, преди всичко под формата на голове и асистенции", споделя местният журналист Ан Роел ван дер Меер.

В 43 мача за Хееренвеен Йодегаард вкара 3 гола и асистира за още 5.