Тежки и изненадващи провали допуснаха основните преследвачи на Байерн в Бундеслигата в 20-ия кръг.

Нито един от тимовете между второ и четвърто място в класирането не успяха да спечелят победата, а напротив - даже загубиха.

Единствено шампионът и лидер Байерн успя да се спаси при гостуването си на друг баварски тим - Инголщад, като спечели с 2:0. Домакините са едва 17-и в класирането с едва 15 точки, но се опънаха на баварците до 90-ата минута. И именно тогава рухнаха с два гола на Артуро Видал и Ариен Робен.

Байерн имаше известен превес. В началото на второто полувреме удар на Левандовски бе избит от защитник от голлинията. По-късно – в 82-ата минута, полякът уцели и сглобката на вратата на Инголщад, но не успя да я порази.

В края обаче Инголщад не издържа и рухна пред баварската мощ.

Изключително зле се представи първият преследвач на Байерн – РБ Лайпциг. Фирменият тим на Ред Бул се провали на собствен терен срещу закъсалия традиционен отбор на Севера Хамбургер. Източногерманците паднаха с 0:3 пред погледа на 42 558 невярващи свои фенове по трибуните.

Още през първата част „хамбургерите“ оформиха победата си след изпълнения на корнери и игра с глава след това, първо на Пападопулос, а после и на Уолас. В самия край Аарон Хънт фиксира крайното 0:3.

Дармщад - Борусия Дортмунд

източник: БГНЕС

Четвъртият в таблицата Дортмунд не успя да вземе и една точка от последния Дармщад, където бе торпилиран с 2:1. Бойд в 21-ата минута откри за Дармщад, Герейро изравни в 44-ата, но Чолак в 67-ата донесе победата за опашкаря.

И третият в класирането Айнтрахт претърпя тежко крушение с 0:3, но поне от солиден тим – Байер Леверкузен. „Аспирините“ оползотвориха чудесно домакинството си и чрез Чичарито в 5-ата и 63-ата минута, както и с гола на Воланд в 78-ата изпратиха по живо по здраво франкфуртци с класика.

В последния мач, игран в съботния следобед, Вердер загуби от Борусия Мьонхенгладбах с 0:1, като победния гол за гостите вкара Азар още в 12-ата минута.

Байерн води с 49 точки, РБ Лайпциг е втори с 42, Айнтрахт е трети с 35 точки, а Борусия Д е четвърти с 34.