Телевизионният водещ на ZDF Йоханес Кернер, който коментираше мача между Германия и Уелс в Кардиф, ядоса много Михаел Балак. Журналистът започна дискусия с гостите в студиото, дали като титулярен капитан на Бундестима, Балак не трябва да бъде близо до съотборниците си. Кернер твърдеше, че халфът на Челси си е в Лондон, но не беше прав – Балак гледаше срещата по телевизора от хотела си в Кьолн.

„Не трябва ли един истински капитан да подкрепя постоянно своя тим? Пътуването с влак от Лондон трае само два часа и десет минути”, заяви в ефир Кернер.

„Това е безсрамно”, отговори ядосаният полузащитник на „сините”. „Аз никога не съм му казвал: „Я, се върни към готварското си предаване и остави футбола, от който явно нищо не разбираш”. Като журналист на такава позиция, който е гледан от 12 милиона зрители, трябва да носи някаква отговорност. Поне да беше правилно информиран. Не може по този начин да говори глупости пред публиката си”, заяви Балак.

Иначе капитанът на германците бе изключително доволен от победата на своя отбор. „Страшно много се радвам, че момчетата спечелиха”, каза бившият играч на Байерн.

Запитан, как се чувства, Балак отговори: „Според обстоятелствата. В четвъртък бях при д-р Мюлер-Волфарт (лекаря на Байерн). След това пристигнах в Кьолн и очаквам съотборниците си да се върнат. Днес пак ще посетя лекаря на баварците”, разкри футболистът.