В лагера на Байерн Мюнхен никога не е скучно. Лам срещу босовете, Тони срещу Ван Гаал, Хьонес срещу Лам – това са само част от скандалите при баварците в последната седмица. Изглежда обаче, мениджърът Ули Хьонес е имал сериозен скандал по телефона и с боса на Хамбургер Бернд Хофман.

Причината: интервю на Хьонес, в което той сериозно разкритикува футболиста на Хамбургер Пьотр Троховски, който е юноша на Байерн. „Той (Троховски) по принцип не може да върже две изречения, а сега говори за футболна политика”, изригна Хьонес.

Това изказване явно не се е харесало на Хофман. „Думите на Хьонес за Пьотр са неуважителни и неверни. Мисля, че мениджърът на Байерн Мюнхен се опитва да избяга от проблемите на своя отбор”.

„Обадих се и попитах господин Хьонес, дали наистина е казал това. Той ми каза, че го е казал и също така, че го мисли”.

„Нямам никакво обяснение за тази забележка. Пьотр е интелигентен човек, който се ангажира с много социални въпроси”, допълни Хофман.

„Билд” проучи историята, за да разбере, какво против Троховски има Ули Хьонес. Според изданието причината е агентът на национала Роман Грил, който не е в много добри отношения с Хьонес.