Фаворитът в за Купата на Германия Байерн Мюнхен очаквано се класира за финала на турнира след победа с 2:0 над Вердер Бремен. Мачът обаче ще се запомни преди всичко с грозната симулация на Артуро Видал, която доведе до дузпа в полза на баварците. Томас Мюлер реализира наказателния удар и така вкара головете за своя тим на „Алианц Арена.“

Домакините от Мюнхен очаквано бързо наложиха надмощието си на терена, ала двубоят вървеше без много положения. Първият по-сериозен шанс се откри пред Кингсли Коман или по-точно французинът сам си го изработи. Младокът пробва малко очакван изстрел в 28-ата минута, прелетял над гредата.

Две по-късно обаче Байерн поведе след изпълнение на ъглов удар. Чаби Алонсо завъртя топката пред вратарското поле, а там пазачът на Томас Мюлер се подхлъзна и нападателят без проблем опъна мрежата – 1:0. Не много по-късно германецът можеше да увеличи сметката си, ала изстрелът му профуча покрай дясната греда.

Второто полувреме не предложи нещо по-различно, като Байерн разиграваше търпеливо и търсеше по-сериозен шанс за гол. Такъв се откри двадесет минути преди последния съдийски сигнал, когато Видал получи в наказателното поле, а Янек Щернберг се хвърли на шпагат, за да му отнеме. Бранителят се размина с противника си, който обаче грозно се свлече на земята и съдията клъвна въдицата.

ВИДЕО СЪС СИМУЛАЦИЯТА - ВИЖТЕ ТУК!

От бялата точка Мюлер беше непоколебим и подпечата класирането за финала, който ще се играе на 21 май. В него Байерн ще срещне победителят от другата полуфинална двойка Херта-Борусия Дортмунд.