Младият нападател на Челси Лукас Пиазон разкри, че е изключително доволен от престоя си до момента в Айнтрахт Франкфурт, където играе като преотстъпен. Бразилецът заяви, че може да си представи как преминава в германския тим с постоянен трансфер.

20-годишният футболист е собственост на лондончани от 2012 година, а преминаването му в Бундеслигата стана възможно, след като „сините“ за трети пореден път го дадоха под наем в друг отбор.

През миналия сезон Пиазон се изявяваше в холандския Витес, където приключи с 11 гола в 29 мача, а 12 месеца по-рано бе пратен в Малага. Той има само един мач за мъжкия отбор на Челси, макар че беше част от формацията на „сините“ до 18 години, която спечели младежката ФА Къп през 2012, а по-късно бе избран за Най-добър млад играч за годината.

Пиазон започна като титуляр в двата официални мача на Франкфурт до този момент и не крие, че е намерил радостта от играта. „Нормално е да ме преотстъпят. Челси разполага с толкова много добри играчи и за мен щеше да е трудно да пробия. Тук мога да играя и да събирам опит“, каза южноамериканецът.

„Сега съм само на 20 години. Както казах, всичко е възможно във футбола. Ако нещата са наред, определено мога да си представя да остана в Айнтрахт. Следващата седмица ще се нанеса в апартамента си, а още тази започвам да уча немски език.“

„Дойдох в Челси директно от Бразилия. Познавам всички в клуба. Естествено, бих желал да играя за тях отново. Футболът обаче носи неочаквани обрати и всичко може да се промени само за секунди“, допълни Пиазон.