Футболистът на Байерн Мюнхен Бастиан Швайнщайгер най-вероятно ще бъде подложен на операция. Националът не играе за баварците от 7 април заради загадъчно възпаление на лявото коляно.

Лекарите смятат, че причината за отока и болките в крака е ухапване от кърлеж, като в последствие изследванията потвърдиха страшна диагноза – лаймска болест. Тази седмица обаче травмата се влоши, а лечението изглежда не помага. Според германското спортно списание „Кикер” халфът страда от бактериална инфекция, която причинява ревматизъм.

След като почива в продължение на няколко месеца заради здравословните проблеми, Швайщайгер не може да тренира ефективно. Футболистът няма достатъчно сила в бедрените мускули и не може да издържи на голямо натоварване. В петък Швайни започна с подготовката си, която включва леко тичане. Тази седмица ще бъдат тествани реакциите на мускулите и ставите на играча.

„Ще се въздържа все още да коментирам, какво означава това”, каза лекарят на отбора Оливер Шмитдлайн. Ако обаче коляното му не се възстанови, Швайнщайгер ще трябва да се подложи на операция, която да установи със сигурност причината на заболяването.