Съпругата на Роберт Енке успя да намери сили в себе си и да се появи пред публиката борени часове след смъртта на вратаря на Хановер. Тереса Енке, вдовицата на немския национал, събра смелост и излезе на пресконференцията, дадена от ръководството на клубния тим на Роберт, въпреки че самите футболисти не намериха думи да изкажат мъката си.

Тя разкри, че стражът е страдал от депресия. Пред медиите застана и лекарят на Енке, който потвърди думите на съпругата му и сподели, че са направили всичко по силите си, за да обсипят с любов вратаря на Бунедстима,  за да го извадят от кризата.

Полицията разкри, че е открила предсмъртно писмо от вратаря, който почина вчера вечерта, блъскайки се в експресен влак, близо до Хановер.

Тренировката на националния отбор на Германия бе отменена заради трагичния инцидент. Всички запланувани интервюта на играчи и треньори също бяха отложени.

Представители на различни спортни централи и клубове в Германия продължават да изказват съболезнованията си. Феновете на Роберт Енке също продължават да прииждат около офиса на Хановер, за да почетат любимеца си, решил да сложи край на живота си. „Изумен съм. Не знам какво да кажа”, съвсем кратък бе капитанът на Бундестима Михаел Балак.

Енке изигра последния си мач в неделя, когато Хановер завърши наравно 2:2 срещу Хамбург в среща от Бундеслигата.

Според повечето медии в страната, причината стражът да се самоубие е невъзможността да се примири със смъртта на дъщеричката си, която почина през 2007 година, заради порок на сърцето.