Съотборникът на Димитър Рангелов в Енерги Котбус Мартин Фенин изглежда е опитал да се самоубие, докато е бил в състояние на смесица от алкохол и приспивателни, съобщават немските медии.

Според полицейския доклад, 24-годишният футболист е бил намерен в 5.15 часа сутринта в двора на хотела, в който живее в Котбус. Един прозорец на втория етаж е бил отворен, а под него е имало стол, което засилва съмненията за опит за самоубийство.

Това все пак не е потвърдено на 100% и за момента все още е загадка как се е стигнало до падането. Самият футболист не може да си спомни нищо от инцидента.

Последствията от падането за Фенин са мозъчен кръвоизлив като в момента той се намира в местна клиника, където се възстановява. Вследствие на инцидента чешкият национал се престраши да признае, че има зависимост от алкохол и хапчета, и страда от депресии. Нападателят не скри, че има сериозни психически проблеми.

„Чувството на отказване, самота с пристъпи на депресия ме съпътстват от месеци. Временното бягство с медикаменти и лекарства влошиха това състояние“, сподели той.

Отборът на Енерги Котбус веднага заяви подкрепата си към своя футболист. „Мартин имаше късмет в нещастието, това трябва да му даде кураж за предстоящите седмици и месеци. Те ще бъдат трудни за него“, сподели треньорът на тима Волиц.

Фенин бе считан за един от големите таланти в Европа и през 2008-а още на 20 години премина от Теплице в Айнтрахт Франкфурт за 3,5 милиона евро, а в дебюта си направи хеттрик. Голямата кариера обаче така и не се осъществи до момента, а напоследък Фенин бе заплашен и от изхвърляне от националния отбор.

Още докато играеше във Франкфурт, имаше слухове за луди партита и проблеми с алкохола за футболиста.

През лятото той бе продаден на Енерги за скромната сума от 200 хиляди евро.