Лошите прогнози за състоянието на Дейвид Алаба се потвърдиха след направените обстойни прегледи на футболиста. Асът на Байерн Мюнхен е получил частично разкъсване на кръстните коленни връзки, както и травма на менискуса.

Поради тази причина Алаба ще бъде опериран и ще отсъства от терените за дълъг период от време, който все още не се уточнява конкретно.

Австриецът получи травмата по време на мача срещу Рома в сряда, спечелен с 2:0. Заради нея той бе заменен в 81-ата минута.

Най-вероятно баварците ще трябва да се справят без него до края на 2014 година и ще се надяват универсалният футболист да бъде на линия за пролетния полусезон.

„Това в момента е много неприятно за мен, тъй като както за отбора, така и за мен нещата вървяха добре напоследък. “, сподели самият Алаба. „След операцията, ако лекарите позволят, ще започна с рехабилитацията си. Надявам се, че с помощта на нашия медицински щаб скоро отново ще бъде на терена.“

Разочарованието си от новината изрази и старши треньорът на Байерн Пеп Гуардиола: „Това е много лоша новина. Губим един топ играч, който може да играе на всички позиции и винаги дава 100%. Жалко е.“