Ужасяващото представяне на Байерн Мюнхен в последните седмици се отрази и на ставките, които немските букмейкърски къщи предлагат за уволнението на старши треньора на баварците Отмар Хитцфелд.

Доскоро швейцарецът се считаше за незаменим на своя пост след страхотното начало на сезона. В последните си четири срещи без тази за купата на Германия обаче мюнхенския гранд няма победа като е записал три равенства и едно поражение от Щутгарт.

Това сериозно спадна доверието към Хитцфелд, който бе разкритикуван дори от ръководството на клуба за ротацията, която прилага във всеки мач на Байерн.

Букмейкърите реагираха веднага и намалиха двойно коефициента за евентуално уволнение на специалиста. В момента то е оценявано на 1:51, докато преди седмица бе едва 1:101.

Негативната класация води треньора на Благой Георгиев в Дуисбург Руди Бомер. Шансовете той да бъде уволнен са оценявани на 1:3,5. Следват го Ернст Мидендорп (Арминия Билефед) с 1:4,5 и Мирко Сломка (Шалке) – 1:7,5.

Шансовете треньорът на Станислав Ангелов и Димитър Рангелов в Енерги Боян Прашникар да бъде уволнен са оценени с коефициент 21, а тези на Дитер Хекинг, който тренира Чавдар Янков в Хановер са 1:36.