Ариен Робен продължава да оправдава похарчените за него пари, като изпрати Байерн Мюнхен на финал за Купата на Германия, след победа срещу Шалке с 1:0 като гост. Милионите, които „баварците” дадоха за холандеца миналото лято, се възвръщат многократно, откакто той е в добро здраве.

Робен реализира единственото попадение в полуфиналната среща на „Фелтинс Арина” в 112-та минута, и постави Шалке на колене. В сблъсъка за трофея, Байерн ще срещне Вердер Бремен. Така към момента сезонът вече изглежда много добре за лидера в Бундеслигата, който ще играе и четвъртфинал в Шампионската лига.

Луис ван Гаал бе оставил на пейката един от другите си основни козове – Франк Рибери, но след нулево първо полувреме, реши да прибегне до услугите му. Взривоопасната комбинация Рибери-Робен обаче даде резултат чак в продълженията, след като измъчи над 60 хиляди на стадиона в Гелзенкирхен.

Макар чакането до 112-та минута да бе дълго, попадението на Ариен Робен си заслужаваше. Холандецът тръгна от собствената си половина, преодоля няколко защитници на Шалке, спря се в наказателното поле и стреля в типичния си елегантен стил, за да хвърли в екстаз феновете на „баварците”. Робен се разписа и на четвъртфинала за Купата на Германия, и вече има общо 14 гола за Байерн.

Финалът е на 15 май в Берлин.