Сериозен страх от шпионаж тресе лагера на националния отбор на Германия и най-вече селекционера Йоахим Льов преди полуфинала с Италия.

Немската делегация е отседнала в хотел „Меркур Гранде“ във Варшава, където един цял етаж е зает от отбора, коридорите се пазят от охранителна фирма, за да не може никой да безпокои немските национали.

На сериозните охранителни мерки най-много държи Йоги Льов, който се страхува от възможността титулярният му състав да бъде разкрит предварително.

Именно това се случи преди 1/4-финала с Гърция, когато няколко часа по-рано немските медии вече знаеха за изненадващите промени в нападението на отбора. Най-вероятно тогава информацията е дошла от мениджър на немски национал.

Тогава Льов е съобщил състава на своите играчи още по обяд. Сега обаче това няма да се случи, защото треньорът иска задължително да предотврати възможността Чезаре Прандели да научи неговата титулярна единайсеторка и да нагласи тактиката си спрямо нея.

Отборната дискусия е насрочена за 18.30 часа, а преди това нито един немски национал няма да знае, дали ще играе.

Все пак сигурни са 8 от титулярите на Льов – Нойер, Лам, Бадщубер, Хумелс, Боатенг, Кедира, Швайнщайгер и Йозил.

Въпросителните са за трите офанзивни места – централният нападател (Клозе или Гомес) и двете крила (отляво за място се борят Подолски и Шюрле, а отдясно Мюлер и Ройс).