Германската полиция е арестувала повече от 100 хулигани преди и след мача от Бундеслигата между Вердер и Хамбургер (2:1 вчера. Запалянковците са прибрани в участъците в Бремен, след като е било установено нарушаване на обществения ред и сблъсъци между тях и с полицията.

Един офицер е приет в болницата с разбита глава, след като е бил ударен с бутилка. Инцидентът с полицая е станал в центъра на Бремен, когато органите на реда се опитали да въдворят ред пред ресторант и да прекратят рушенето на автомобили, които са били паркирани в близост до въпросното заведение.

Повечето от запалянковците са от Северна Германия от населени места в района между Хамбург и Хановер. След като са били арестувани, са им наложени забрани да посещават футболни мачове и след това са ескортирани до гарата, за да се качат на влаковете за родните си места.

Полицията в Бремен не съобщава за наранени запалянковци или служители по стадиона, но се съобщава за разпръснати малки групи, биещи се фенове след края на срещата. Очаква се до края на идната работна седмица полицията в Бремен да разпрати до останалите стадиони в професионалния футбол списък с данните на лицата, които са били арестувани вчера, за да бъдат наблюдавани и следени дали спазват забраната.