Старши треньорът на Хамбургер Хууб Стевенс и спортният директор Дитмар Байерсдорфер не демонстрираха настроението, което се очакваше след класическата победа с 3:0 над Борусия в Дортмунд, по време на днешната си пресконференция. Причината за притесненията в лагера на немския тим са контузените футболисти.

Ромео Кастелен отпадна за три седмици заради контузия на адукторите. Паоло Гереро, който беше болен от грип, но въпреки това игра в мача от седмия кръг, напусна вчерашното занимание на тима заради силни болки в корема. Все още не е ясно, дали нападателят ще може да играе в събота в срещата с Волфсбург. Лошата новина за Стевенс е, че и Максим Чупо-Мотинг е зает с юношеския национален отбор на Германия до 19 години.

„От националния ни обещаха, че ако се класират за европейското първенство след първите два мача, Максим ще може да се върне, ако имаме проблеми с контузени футболисти. Те си осигуриха място на надпреварата, но не пускат Чупо-Мотинг”, каза наставникът на Хамбургер.

„Ние искаме постоянно да се представяме добре в мачовете си. Играхме добре, но трябва да продължим да го правим. Важно е да запазим добрата си форма”, каза още Стевенс.