„Сърцето ме боли да напусна Хамбургер”, призна си старши треньорът Хууб Стевенс в интервю за германския всекидневник „Велт”. Както е известно, холандският специалист ще напусне германския тим в края на сезона и ще застане начело на родния си ПСВ Айндховен. Основната причина за съдбоносното решение на наставника да не поднови договора си с клуба е здравословното състояние на съпругата му Туус.

Добрата новина за семейство Стевенс обаче е, че животът на Туус вече не е в опасност, разкри още треньорът на Хамбургер. „Слава Богу, тя се закрепи. През март и април сериозно се бяхме притеснили. Да чукам на дърва, сега постепенно състоянието й се подобрява”, каза Стевенс.

„В такива моменти разбираш, кое е важното в живота. Именно затова преди три седмици заведох отбора в детска клиника. Момчетата трябва да разберат, колко добре си живеят в сравнение с други хора, които страдат много”, заяви наставникът на „хамбургерите”.

Стевенс призна, че именно работата начело на отбора му е помогнала да се справи в тежкия момент. „Важно е да има нещо, което да ти отклонява вниманието в такива моменти. За да не мислиш постоянно за това. Иначе ще полудееш. Тежкия период, който преживях, определено много ме сближи с Хамбургер”, сподели Хууб Стевенс и призна: „Боли ме сърцето, че напускам отбора точно сега. Но винаги съм казвал, че внимателно проучвам всички опции. Аз и семейството взехме това решение – връщам се”.

„Ако трябва да бъда честен, в ПСВ ще получавам по-малко, отколкото в Германия. В Холандия заплащането е по-ниско. Ще трябва да променя малко начина си на живот”, откровен бе Стевенс.