Хамбургер пропиля невероятна възможност да изпревари Байерн на върха на класирането в Бундеслигата. Тимът от северния германски град направи реми със Шалке – 1:1, а баварците паднаха с 1:3 от Щутгарт. Вердер пък разгроми с 4:0 Карлсруе и измести Хамбургер от второ място в подреждането, отборът на Хууб Стевенс остана трети.

Холандският специалист хвърли един бърз поглед на временното подреждане след вчерашните мачове и веднага след това остави листа на страна, казвайки: „Не ме интересува! Това е само моментното състояние. Важно как ще изглежда то в края на сезона.

„Пропуснахме чудесна възможност!”, ядосва се капитанът на тима Рафаел ван дер Ваарт. „Бяхме много близко до първото място. Сега най-важното е да се успокоим, пак сме на добра позиция в класирането, така че не сме загубили кой знае колко много. Има време, има още какво да се случва”, каза още холандският национал.

Стевенс обаче остана реалист: „Не трябва да забравяме, откъде тръгнахме. По това време миналата година бяхме последни в класирането. Писна ми вече да ни наричат „преследвачите на Байерн”. Ние трябва да сме първи, а не втори. Но имаме още дълъг път да извървим”.

„Хубавото е, че и в Байерн разбраха, колко е тежко да ти е пренатоварен календарът. Надявам се, че сега и на тях ще им дойде в повече и ще ни помогнат да излезем по-напред в класирането”, завърши Стевенс.