Наставникът на Хамбургер Хууб Стевенс отрече слуховете, разпространени от холандските медии, които твърдят, че той ще наследи Роналд Куман на треньорския пост в ПСВ Айндховен. Германският тим е на прав път и жъне успехи не само в Бундеслигата, но и в турнира за Купата на Германия и в УЕФА. Вчера отборът от пристанищния град се класира за 1/8-финалите на надпреварата за държавния трофей, след като се наложи с 3:1 над втородивизионния Фрайбург.

В лагера на Хамбургер обаче нещата не са съвсем спокойни, след като се появи информация, че Стевенс възнамерява да обърне гръб на клуба и да поеме ПСВ. Досегашният наставник Куман се оттегли вчера от поста си в Айндховен, а утре официално ще бъде представен като нов треньор на испанския Валенсия.

Хууб Стевенс обаче реагира в типичния си стил, проявявайки чувство за хумор: „Да, аз също чух тази новина. Но в Холандия не е по-различно от тук в Германия – там също се спекулира. Напълно нормално е да ме спрягат за треньор на ПСВ, все пак съм работил 18 години там. Но аз не съм говорил с никого от този клуб, поне не за треньорския пост. Имам договор с Хамбургер, тук се чувствам много добре”, заяви холандският специалист.

Спортният директор на „хамбургерите” Дитмар Байерсдорфер също е напълно спокоен въпреки слуховете от „Ниската земя”. „Знам, че Хууб ще остане при нас. Самият той ми го каза. Естествено, че ние двамата си говорим за много неща. Това е напълно нормално. Обсъждаме дори възможността за продължаване на неговия контракт”, каза босът на немците.

Договорът на Стевенс с Хамбургер изтича на 30-и юни 2008-а година и е много вероятно, той да не бъде подновен. Основната причина за това е хроничната болест на съпругата му – Туус, която трябва да се подложи на поредна операция именно в Айндховен.